info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Доказана изборна воља грађана за бољу Српску

Предсједник Социјалистичке партије Републике Српске Петар Ђокић изјавио је Срни да је након завршеног контролног бројања гласова за предсједника Републике Српске потврђена и доказана изборна воља грађана.

Ђокић је истакао да је цијела ова ситуација која је трајала скоро мјесец дана имала за циљ да унесе немир и раздор међу грађане Српске.

„Овај процес куповине времена, да га тако назовемо, у којем су учествовали странци, опозиција и Централна изборна комисија, доказао се као беспотребно мрцварење легитимно изабраног предсједника Републике Српске и грађана који су у одређеном временском периоду довођени у заблуду да су њихови гласови и воља изманипулисани. Чињеница је да се то није десило. То је било видљиво и вече након што су биралишта затворена“, рекао је Ђокић.

Предсједник Социјалистичке партије истакао је да је Централна изборна комисија накратко подлегла притиску и изашла из оквира својих надлежности, а то је потврђивање и објављивање изборних резултата.

„Обавеза побједника и свих изабраних представника народа у институцијама је да наставе да раде и одржавају стабилност Републике Српске. Народ је одлучио да је досадашња политика била исправна и да је боља Српска могућа само са озбиљним политичарима на њеном челу“, закључио је Ђокић.

Scroll to top