info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић и Калабухов: Развијати сарадњу и унапређивати инвестиције

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и руски амбасадор Игор Калабухов констатовали су да је могуће развијати сарадњу у дијелу привредних и научно-образовних активности, као и инвестиција у области енергетике, гдје би биле ангажоване руске компаније.

Истакнуто је да треба радити на развоју других облика привредне сарадње с циљем успјешне реализације заједничких пројеката, који ће укључити и остале компаније из Републике Српске и Русије.

Ђокић и Калабухов су током састанка у Бањалуци констатовали да постоји обострани интерес да се сарадња између Српске и Русије унаприједи и подигне на виши ниво.

У разговору су се осврнули на укупну сарадњу између Републике Српске и Русије, као и о њеном наставку који обухвата развој и јачање односа на регионалном нивоу између руских области и Републике Српске.

Саговорници су се сагласили да су у том смислу неке руске компаније већ остварене на домаћем тржишту, као што је компанија „Зарубежњефт“ која дуги низ година послује у Републици Српској и БиХ.

Scroll to top