info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић на предизборном скупу Социјалистичке партије Србије у Лозници

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић присуствовао је великом предизборном скупу Социјалистичке партије у Лозници.

Ђокић је истакао је да Социјалистичка партија имала и имаће истинске и братске односе са Социјалистичком партијом Србије и да између њих постоји јединство о важном питању, а то је брига о идентитету свог народа.

– Свјесни смо да живимо у двије одвојене земље, али смо јединствени у важном питању, а то је да бринемо о идентитету свог народа и свему што наш народ у региону и за регион може да учини – рекао је Ђокић у Лозници.

Он је нагласио да је српски народ увијек био слободарски, жртвовао се и за слободу других.

– Социјалисти у Републици Српској неизмјерно поштују улогу Социјалистичке партије у најважнијем периоду Српске, јер ниједна партија у Србији није учинила толико за њен настанак. Србија је кроз политику СПС-а, била и гарант Дејтонског мировног споразума који је потписао Слободан Милошевић, тадашњи предсједник Србије и лидер СПС-а. То су историјске и непобитне чињенице – истакао је Ђокић.

Политика сарадње, разумијевања и свеопштег раста и развоја остаје фокус сарадње двије сестринске партије, а сви грађани Србије и Републике Српске знају да су социјалисти истинска љевица и да ћемо увијек да се боримо за праведну државу, солидарност и хуманост, истакао је Ђокић који је у Лозници подржао кандидатуру лидера СПС-а Ивице Дачића за премијера на предстојећим изборима који се у Србији одржавају 17. децембра.

Scroll to top