info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Одлучни да заштитимо интересе српског народа

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да су народ и званичници Републике Српске, као и српски представници у институцијама БиХ одлучни да се заштите интереси Српске и српског народа и тековине Одбрамбено-отаџбинског рата.

Ђокић је у обраћању на митингу „Српска те зове“ на Тргу Крајине нагласио да су се Срби изборили за Републику Српску јер је она мјера слободе сигурности и равноправности, што свјетски моћници желе да одузму, али им је поручио да одустану од тог нечасног посла јер ће бити поражени и понижени, а Срби часни као што су били кроз цијелу историју.

„Вечерашњи протест одлучан и снажан глас против неправде коју спремају у УН и желе да српски народ прогласе геноцидним, да му набаце неправду и оптужбу са којом треба да живе нове генерације. Желе да пониште све токове историје у којима је српски народ био на страни слободе и правде и који се борио и изборио и у Првом и Другом свјетском рату“, рекао је Ђокић.

Он је навео да су се наши преци жртвовали како би живјели у праведним друштвима, али да данас велике, моћне силе које широм свијета шире неправду желе да у направду гурну српски народ и да га прогласе геноцидним.

„Зато смо овдје заједно, у историјском тренутку и скупу који чини народ Српске и Србије јер снага је у јединству, а ми то данас показујемо“, поручио је Ђокић.

На Тргу Крајине у Бањалуци одржао се народни митинг „Српска те зове“, на који су данас пристигле колоне људи из свих крајева Републике Српске, али и из Србије и иностранства.

Scroll to top