info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Окупљање у Цириху прилика да представимо јединство српског народа

Министар енергетике и рударства Републике Српске и предсједник Социјалистичке партијe Петар Ђокић изјавио је да je окупљање у Цириху поводом обиљежавања Дана Републике Српске и славе Светог архиђакона Стефана – заштитника Републике, прилика да се представи јединство српског народа.

Ђокић је навео да су у организацију обиљежавања Дана Републике укључени представници удружења из Републике Српске, али и из Србије и да сви заједно манифестују потребу за јединством српског народа без обзира гдје живи и шта ради.

„Сви заједно треба да наставимо његовати ту велику љубав коју имамо, а то је Република Српска, да јој будемо максимало посвећени и да искористимо све потенцијале да помогнемо и подстакнемо развој Српске“, поручио је Ђокић.

Он је рекао да је делегација Српске дошла у Цирих да Србе у Швајцарској, који су се већ развили до нивоа инвеститора, охрабри и покаже им основне информације које могу бити мотивационе да се одлуче да инвестирају у развој Српске.

„Са овом идејом обиљежавања Дана Републике Српске у Швајцарској, прије неколико дана у Њемачкој и другим мјестима, желимо само да покажемо да у нашој свијести живи Српска, да са нашим људима који живе далеко од завичаја преносимо на младе генерације да воле Републику Српску и вјерују у ту идеју као што су вјеровали и њени ствараоци“, навео је Ђокић.

Он је додао да је циљ да се новим генерацијама пренесе да буду посвећене развоју Републике, његовању најбољих могућих односа Српске са окружењем и са европским државама.

„Желимо да смо као народ потребни општим цивилизијским вриједностима, да их његујемо и овдје у Швајцарској, а нарочита вриједност којој треба да буду посвећени сви је да његујемо идентитет нашег народа – језик, традицију, писмо, вјеру, и то се овђе осјећа као потреба, али то требамо његовати и преносити на нове генерације“, закључио је Ђокић.

У храму Српске православне цркве у Цириху данас је обављено ломљење славског колача поводом празника Светог архиђакона Стефана, а обиљежавању је поред предсједника Ђокића присуствовао и предсједник Градског одбора СП Приједор и предсједник Градске скупштине Игор Кнегињић.

Scroll to top