info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Потврђене сумње у објективност и правичност суда

Mинистар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да су у Суду БиХ потврђене све сумње у објективност и правичност судског процеса у предмету против предсједника Српске Милорада Додика.

„Овдје нема ни објективности ни правичног приступа јер се одбрани није допустило да на бази аргумената које има и које је усмено изнијела разматра њен захтјев. Сви смо били изненађени када смо данас у 13.00 часова видјели новог судију у поступку против Додика која је одбила захтјев одбране и тиме показала да је добила налог да убрзава процес и да се Додик мора по сваку цијену осудити“, истакао је Ђокић.

Он је изјавио новинарима испред Суда БиХ да се предсједнику Српске суди на основу измијењеног кривичног закона који је донио, прогласио за БиХ неко ко за то апсолутно нема овлашћења, а то је Кристијан Шмит.

Према његовим ријечима, да је Шмит бар изабран за високог представника, можда би то било другачије, мада ни тада не би имао право да након 28 или 29 година интервенише на законе, јер је то задатак парламента.

„Треба нам дати прилику да радимо. Без обзира колико проблема имамо, ми се успијевамо договорити, а не под утицајем странаца улазити у разне авантуре, а ово са овим судским процесом је велика авантура за БиХ“, закључио је Ђокић.

Он је поручио да сви који у учествују у монтираном политичком процесу ударају у темеље стабилности и одрживости БиХ, што треба озбиљно да схвате и да се повуку из ове нечасне игре.

Scroll to top