info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Шмит треба да напусти БиХ јер је нелегалан

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас у Москви да је потврђено оно што Република Српска говори веома дуго да је Кристијан Шмит нелегалан дипломата и да због тога треба да оде из ове земље.

Ђокић је истакао да је веома важно да су сада и институције БиХ званично потврдиле да Шмит борави у БиХ као нелегални дипломата у смислу улоге како се представља.

„Улога високог представника је јасно дефинисана Дејтонским мировним споразумом и дефинисана је њена функција са становишта могућих овлаштења или улоге коју има. И посебно је питање његовог избора које је било нелегално до сада, а сада је званично потврђено да је он само представник Њемачке који је упућен у неку дипломатску мисију те државе овдје у БиХ“, рекао је предсједник Ђокић, преноси РТРС.

Он је навео да се на основу свега може јасно извести закључак и потврдити оно што Српска говори веома дуго – да је нелегалан, а онај који је нелегалан треба да оде из ове земље и заврши своју мисију.

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да су провјере показале да је Кристијан Шмит нелегитиман и да заправо у БиХ представља Њемачку, а не УН.

 

Scroll to top