info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Шмит жели да ускрати права изабраних представника

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да грађани Српске не треба да се плаше Кристијана Шмита и његових политичких трикова којима жели да ускрати права изабраних представника, као и људима право на слободу.

Ђокић је истакао да Шмит, чак и да је легално изабран, не би имао право да намеће одлуке у једном демократском друштву у 21. вијеку.

„Не треба наши грађани да се плаше Шмита и неких његових политичких трикова којима жели да ускрати људима право на слободу, да одузме право институцијама да буду институције, да ускрати права изабраних представника народа, као што је изабран предсједник Српске Милорад Додик. Они мисле да када би склонили Додика све би се промијенило. Па, не би!“, поручио је Ђокић.

Предсједник Социјалистичке партије нагласио је да се руководство Републике Српске понаша одговорно и искључиво тражи поштовање Дејтонског споразума.

„Предсједник Републике Српске Милорад Додик се понаша као одговорни представник српског народа. Он нуди рјешења која су друштвено примјењива и позива на дијалог“, рекао је Ђокић за РТРС.

Он је додао да не искључује могућност референдума на којем би се грађани изјаснили о будућности Републике Српске.

Ђокић је поновио да Шмит који нема легитимитет својим поступцима крши Дејтонски споразум и Устав БиХ.

„Шмит и они који га охрабрују стварају ужасне околности у БиХ, подстичући дубљи сукоб. Овај човјек и они који стоје иза њега желе да уведу БиХ у дубљу кризу и погоршају стање“, оцијенио је Ђокић.

Он сматра да три народа у БиХ могу сами да се договоре и живе у миру, а да неко жели свјесно то да наруши да би оправдао себе и своје постојање, односно показао доминацију у политичком смислу.

Scroll to top