info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Важан датум за српске борце и државу Србију

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Петар Ђокић честитао је Борачкој организацији Републике Српске и свим борцима Војске Републике Српске Дан Бораца и Дан Првог српског устанка.

„На данашњи дан, али и сваког важног датума, треба да се сјећамо, да будемо поносни и да се поклонимо оним људима који су уградили живот у темеље Републике Српске. Погинула 23 752 борца и сви који су преживјели изборили су се за слободу. Република Српска чува тековине Одбрамбено – отаџбинског рата и тако ће бити и у будућности“, навео је Ђокић у честитки.

Ђокић је истакао да институције настављају да константно воде бригу о правима демобилисаних бораца, ратним војним инвалидима и потомцима погинулих бораца Војске Републике Српске.

Ђокић је упутио честитку и државном врху Србије поводом 15. фебруара – Дана државности.

„Доношење првог демократског, Сретењског устава, један је најважнијих датума у историји српске државе. Наша истинска повезаност оличена је у искреним, блиским везама са братским народом Србије, са којим дијелимо и баштинимо тековине исте, заједничке прошлости, поријекла, културног и духовног насљеђа. Упућујем искрене честитке предсједнику Србије Александру Вучићу, комплетном државном руководству и свим грађанима поводом Сретења – Дана државности Србије, истичући да Република Српска у снажној и политички стабилној Србији види узданицу и најјачи ослонац“, истакао је лидер социјалиста Српске у упућеној честитки.

Ђокић је нагласио да је сада више него икад неопходна снажна и просперитетна Република Србија.

„На великој прекретници када је у питању Косово и Метохија, Србија мора да буде центар стабилности и мира на Балкану и региону и највећи ослонац оснаживању и просперитету Републике Српске“, закључује Ђокић.

Scroll to top