info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

ГрО СП Добој представио ново руководство на конференцији за медије

Социјалистичка партија  у Добоју представила је на данашњој конференцији за новинаре ново руководство које чине предсједник страначког Градског одбора Ведран Глигорић, те потпредседник Озренко Пашалић и секретар Сања Илић.

Глигорић је указао на проблем непостојања урбанистичког плана и напоменуо да је преднацрт документа повучен са дневног реда недавно одржане сједнице Скупштине града.

„Добој је имао урбанистички план мислим из 1980. године и он је истекао, а 2005. године усвојена је одлука о продужењу на десет година, које су истекле“, навео је Глигорић.

Он је упозорио да се због непостојања урбанистичког плана доводи у питање законитост досадашње градње, те позвао да се престане са непланским градњом до усвајања овог документа.

Глигорић затражио од градских власти да се огласи у вези са информацијом која је узнемирила јавност о могућем рушењу објекта добојског Дома здравља.

Он је подсјетио да случајеве продаје приватницима и рушење некадашњих објеката Дома војске, Административног центра града, Фабрике компресора и пнеуматских алата „Трудбеник“.

Глигорић је поручио да у Добоју „не би требало помјерити циглу“ док се не усвоји урбанистички план, према којем ће се равнати регулациони планови.

Scroll to top