info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Митровдан историјски дан за српске борце

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Борачкој организацији Републике Српске и свим борцима крсну славу Митровдан, али и подсјетио на историјску важност митровданских битака 1992. и 1994. године.

„Ове двије велике битке су удариле темеље јужних граница Републике Српске. Наши борци су хероји који су у борби против бројчано надмоћнијег непријатеља тада одбранили Невесиње, источну Херцеговину и Републику Српску. Дугујемо им вјечну захвалност и никада не смијемо да заборавимо колико је била висока цијена жртвовања за слободу нашег народа“, рекао је Ђокић.

Први социјалиста Српске истакао је да не може да замисли како би данас изгледала Република Српска да око 3 500 најхрабријих српских бораца није побиједило три пута бројнију војску ХВО-а и тзв. Армије БиХ.

„Побједа је у том погледу била још тријумфалнија. У тим моментима, инат и жеља да се одбрани отаџбина били су јачи од сваког непријатеља. У томе је вриједност нашег народа и Републике Српске“, каже Ђокић.

Ђокић је поручио и да ће, све док буде Републике Српске, Митровдан бити један од најважнијих датума за сваког борца и српски народ на овим просторима.

Scroll to top