info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Неупитна подршка Социјалистичке партије Србије социјалистима Српске

Потпредсједник Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић предводио је делегацију братске СПС на предизборној трибини коалиције СП-НДП-СНП која је синоћ одржана у Билећи.

Милићевић је свим социјалистима у Херцеговини, али и цијелој Српској, пренио поздраве и поруку предсједника СПС Ивице Дачића да су социјалисти Србије увијек уз социјалисте Републике Српске.

„Наше две партије деле заједнички интерес, а то је увек и пре свега социјална правда, борба за једнакост, али и оно што је најсветије и најважније за опстанак једног народа, а то је очување територијалног интегритета и суверенитета. Србија се суочава са огромним притиском и пред њом је велика борба за очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије, све у складу са Резолуцијом 1244 Савета Безбедности Уједињених Нација, али исто такав притисак српски народ у Републици Српској доживљава сваки дан од истих оних који би да кроје судбину на Западном Балкану, а не поштујући међународно право. Уз сва оспоравања Дејтонског споразума и покушаја укидања права Републици Српској, Српска јача и развија се јер њен народ је сложан, Србија и Социјалистичка партија Србије ће увек бити раме на које социјалисти Српске, као и сви грађани, могу да се ослоне и рачунају на подршку“, истакао је Милићевић.

Наша сарадња се, како је рекао, базира на очувању Дејтонског споразума, тражењу поштовања права која нам припадају на основу међународног права, међусобној подршци у економском и друштвеном развоју, јер ми смо један народ и као такав морамо да будемо јединствени, јер без јединства нема снаге, а без снаге нема опстанка.

Јака Социјалистичка партија је јака Република Српска, а јака Република Српска је још јача Србија.

„Сигуран сам да ће грађани на изборима препознати оне праве вредности које социјалисти баштине са дугом традицијом и пружити подршку вашој листи, резултати стоје иза вас, јер оно што одликује сваког социјалисту је оданост обећањима, идеји, реализација циљева и увек и једино интерес грађана као највиши циљ“, закључио је Милићевић.

Ђорђе Милићевић састао се данас са руковoдством Социјалистичке партије у Фочи и Вишеграду.

Scroll to top