info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Обиљежено 30 година постојања Социјалистичке партије у Козарској Дубици

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је у Козарској Дубици да је веома поносан на чињеницу да политичка партија обиљежава 30 година постојања и рада на просторима Републике Српске и дијеловима федерације БиХ.

“Тих 30 година је обиљежило један веома занимљив период постојања Републике Српске, период рата и борбе за слободу нашег народа, а затим смо радили на обнови Српске изградњи наших институција гдје смо дали огроман допринос”, рекао је Ђокић новинарима.

Чланови Социјалистичке партије у Козарској Дубици свечано су обиљежили 30 година од оснивања партије, а скупу су присуствовали бројни чланови, руководство партије, симпатизери и гости.

Предсједник Ђокић је нагласио да се Република Српска одупријела бројним ударима и покушајима дестабилизације институција Српске.

“Заједно са нашим партнерима градили смо Републику Српску и омогућили стабилан живот свих ових година”, рекао је Ђокић подсјетивши на бројне реформе, програме и пројекте у којима су чланови партије дали изузетан допринос, у борби за друштво социјалне правде.

Он је навео да је партија креатор и учесник у доношењу бројних закона и политика које Републику Српску чине социјално одговорном републиком и државом у којој се сваки грађанин осјећа сигурно и заштићено.

“Наравно, та борба никада неће престати и наставићемо борбу за идеју солидарности, хуманости, слободе и социјалне правде, која је предуслов сваког стабилног друштва”, поручио је Ђокић.

Додао је да ће и у будућности Социјалистичка партија водити политику одговорности, умјерену политику, политику дијалога и политику стабилности и сигурности.

Предсједник Општинског одбора СП у Козарској Дубици Душко Милуновић рекао је да социјалисти постоје већ 30 година, напредују, раде и развијају се, те да су учествовали у Одбрамбено-отаџбинском рату, бранили и одбранили Републику Српску, те након рата дали огроман допринос развоју републике, вршећи законодавну и извршну власт у неколико министарстава.

Милуновић је посебно истакао реформу борачко-инвалидске и пензионе заштите, као и бројне инвестиције у сектору енергетике.

“Позиције за нас нису плијен већ друштвена обавеза да унаприједимо рад институција у којима се налазимо како би ово друштво учинили бољим”, поручио је Милуновић.

“Славимо велики јубилеј и имамо и нове чланове, младе људе, али овдје имамо и најстаријег члана који има 96 година. Позивам наше грађане, комшије и пријатеље да се придруже Социјалистичкој партији да направимо бољи амбијент за живот у Козарској Дубици”, рекао је Милуновић.

Јубилеј 30 година постојања партије прослављен је у великој сали Скупштине општине Козарска Дубица.

Scroll to top