info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

ОО СП Невесиње обиљежио јубилеј партије ФОТО

Невесињски социјалисти обиљежили су 30 година постојања на политичкој сцени Републике Српске. Прослави јубилеја присуствовао је лидер Социјалистичке партије Петар Ђокић, предсједници општинских одбора из Херцеговине и представници коалиционих партнера из Невесиња.

Предсједник Општинског одбора и посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Куљић направио је кратку ретроспективу политичког дјеловања Социјалистичке партије у Невесињу и Републици Сршској током три деценије постојања. Он је нагласио да су од формирања Општинског одбора у Невесињу 1998. године социјалисти били парламентарна странка у сазиву Скупштине општине Невесиње. Додао је да и данас са истом снагом и одлучношћу дају допринос развоју локалне заједнице и Републике Српске и теже друштву једнакости у којем ће сваком човјеку бити пружена једнака шанса за живот и рад.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић похвалио је Општински одбор у Невесињу као најснажнију партијску организацију у Херцеговини и шире. Рекао је да је поносан на допринос социјалиста у развоју Невесиња и читаве Републике Српске у свим областима друштвеног живота.

Ђокић је нагласио да је повјерење партије међу грађанима Невесиња стално у порасту и да ће социлисти заједно са коалиционим партнерима отворити нове видике укупног друштвено-економског развоја.

“Невесиње ће изградњом великих енергетских објеката бити промијењено набоље, а приходи ће се највише осјетити у општинском буџету“, поручио је Ђокић.

Поводом 30 година постојања заслужним појединцима додијељена су признања, која је установио Главни одбор партије, за велики допринос развоју и афирмацији партије. Плакете су уручене Момчилу Вукотићу и Слободану Жерајићу, а захвалнице су додијељене Слободану Гушићу и постхумно Трипу Скочајићу.

Scroll to top