info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Пали борци нас задужили да очувамо Српску

Предсједник Социјалистичке партије и министар енергетике и рударства Петар Ђокић честитао је Дан бораца Републике Српске и Дан Првог српског устанка Борачкој организацији и свим борцима Војске Српске.

„На данашњи дан се с посебним пијететом поклањамо борцима Војске Републике Српске и сјећамо свих оних који су уградили животе у темеље Српске. Никад не смијемо да заборавимо да српски народ данас има своју државу на овим просторима захваљујући, прије свега, храбрости и стрпљењу припадника војске и полиције Републике Српске. Треба да се сјећамо, али и да будемо поносни и да се дубоко поклонимо погинулима. То су 23.752 борца, али и сви остали који су преживјели ратну голготу за отаџбину“, истакао је Ђокић.

Први социјалиста Српске је свим Србима честитао и Дан почетка Првог српског устанка, подигнутог 1804. године у Орашцу. Овај датум представља прекретницу и почетак српске борбе за ослобођење и рађање српске модерне државе у 19. вијеку, која у знак сјећања на почетак Српске револуције прије 220 година прославља Дан државности.

„Србија данас, као што је то радила и у деветнаестом вијеку, бије битку за очување своје територије и суверености. Услови и начин борбе су, свакако, другачији. Оно што ми у Републици Српској можемо да урадимо је да државном руководству и свим грађанима Србије будемо снажна подршка и ослонац. То је најмање што можемо да учинимо за наш народ с друге стране Дрине. Срећан Дан државности, Србијо!“, поручио је Ђокић.

Scroll to top