info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

СП БЛ: Почело прикупљање потписа за изградњу вртића „Наташа два“

Бањалучки одбор Социјалистичке партије почео је данас са прикупљањем потписа за изградњу вртића „Наташа два“ у насељу Борик у којем би био обезбијеђен боравак за 200 дјеце, те дијелом био ријешен проблем недостатка вртићких капацитета у Бањалуци.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Бањалука Велибор Станић позвао је Бањалучане да у наредним данима петицију потпишу на пет локација у граду – испред објекта „Мој маркет“ у Борику, у насељу Нови Борик, код „МФ“ банке прекопута Спортске дворане „Борик“, на Тргу Крајине и испред Тржног центра „Делта“.

„Потписе ћемо предати Градској управи, како би убрзала пројекат изградње вртића `Наташа два`“, рекао је Станић и додао да су одборници партије у Скупштини града Бањалука амандманима омогућили да се у овогодишњем буџету нађе пројекат изградње овог вртића.

Он сматра да су власници приватних вртића у посљедње двије године неоправдано знатно подигли цијене.

„Градска управа је субвенционисала боравак дјеце у приватним предшколским установама и то је планирано и ове године. Међутим, то је само привремена мјера јер тако неће бити ријешено питање недостатка вртићких капацитета“, рекао је Станић.

Станић је нагласио да је мањак предшколских установа озбиљан проблем у Бањалуци, који једино може бити ријешен изградњом нових објеката, те подсјетио да је приликом уписног периода 2023/24. чак 1.100 малишана остало „испод црте“.

Одборник Социјалистичке партије у Скупштини града Бањалука Никола Вукчевић сматра да је субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима додатно бацање пара у бунар.

„До сада је на субвенције годишње потрошено 1,8 милиона КМ, а по пројектном рјешењу, које је старо неколико година, вртић `Наташа два` може бити изграђен за око 1,5 милиона КМ“, рекао је Вукчевић.

Имамо конкретна рјешења и одлучни смо да се изборимо за тај циљ у најкраћем могућем року.

Имамо подршку свих оних који желе добро овом граду, знам да нас је више и да ћемо успјети.

Јер наш град и наша дјеца то заслужују.

Scroll to top