info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић и Дачић: Подршка званичног Београда – вјетар у леђа институцијама Српске

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић нагласио је након данашњег састанка у Београду са лидером СПС-а Ивицом Дачићем да је подршка званичног Београда од великог значаја и вјетар у леђа институцијама Републике Српске да се изборе за поштовање закона и равноправност сва три конститутивна народа.

Он је рекао да изразито поштује то што Србија јасно види да се политика у БиХ не може водити, нити усмјеравати у правцу интереса само једног народа.

„Окупљени смо око заједничког интереса, а то је очување територијалног интегритета и суверенитета“, рекао је Ђокић.

Он је навео да званични Београд будно прати дешавања у Српској, активности међународних званичника у БиХ, те спор који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика.

„Борба Србије за опстанак српског народа на Космету и борба Српске да буде призната и уважена унутар заједнице која мора да буде ослобођена страног протектората још нас више уједињују. То је чињеница и то ћемо да чинимо и у наредном периоду“, нагласио је Ђокић.

Дачић, који је и министар спољних послова Србије, рекао је да Србија поштује БиХ онакву каква је дефинисана Дејтонским мировним споразумом, те оцијенио да тренутна дешавања и судски поступак који се води против предсједника Додика никако не доприносе миру у БиХ, нити се поштују легитимни интереси два ентитета која чине БиХ.

„Опстанак Републике Српске мора да се гарантује, а Србија као једна од потписница Дејтонског споразума има обавезу да то чини градећи пријатељске и специјалне везе које обезбеђују мир и суживот у региону“, истакао је Дачић.

Ђокић и Дачић су констатовали да сарадња двије сестринске партије никада није била јача, као ни сарадња Републике Српске и Србије.

Scroll to top