info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Ђокић: Оптужница покушај урушавања Српске, али српски народ неће заплашити

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да је више него очигледно да се ударом на институцију предсједника покушава урушити Република Српска али да српски народ неће заплашити да се бори за одбрану њене слободе.

Ђокић сматра да је потврђивање оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора „Службеног гласника Републике Српске“ Милоша Лукића још један у низу напада на Српску и њене институције.

„Видљиво је и да међу чланицама Савјета за имплементацију мира /ПИК/, изузевши Русију, постоје отуђени центри моћи који користе Суд БиХ као средство у обрачуну са Републиком Српском, који својим дјеловањем покушавају да је ослабе и тако подривају тешко стечену стабилност у БиХ“, рекао је Ђокић.

Он је навео да се то види и у томе што је ПИК предложио Кристијана Шмита за високог представника, иако на то није имао право.

„То је незаконитост против које се предсједник Републике Српске Милорад Додик отворено бори како би заштитио интересе и институције Српске, па и БиХ од самовоље“, рекао је Ђокић.

Нажалост, додао је, Додику покушавају да суде зато што је предсједник Републике Српске, али да српски народ неће заплашити, уморити нити одвратити од тога да се одлучно бори за напредак и развој Српске и одбрану њене слободе.

Ђокић сматра и да је то уједно напад и на српски народ који га је доминантном већинском вољом изабрао за предсједника.

„Да Додик није предсједник Српске, не би ни био оптужен“, закључио је Ђокић.

Суд БиХ потврдио је данас оптужницу Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника Српске“ Милоша Лукића, потврђено је Срни из Суда БиХ.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића 11. августа и послало Суду БиХ на потврђивање, а Суд је 18. августа вратио оптужницу Тужилаштву на дораду.

Scroll to top