info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Политика силе и притисака неће проћи у Српској!

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић осудио је санкције које су Сједињене Државе увеле породици предсједника Републике Српске Милорада Додика и поручио да политике силе, уцјена и притисака неће дати очекиване резултате у Српској.

Ђокић је нагласио да је једина „кривица“ Милорада Додика то што брани интересе и дејтонску позицију Републике Српске у чему има подршку народа, те да је увођене санкција члановима његове породице нецивилизован акт.

„Апсурдно је да се предсједнику Републике Српске и његовој породици уводе санкције зато што штити интересе народа и интересе Српске. Санкције, уцјене, притисци и наметања представљају политику која се некад примјењивала у колонијама и резерватима, а Српска није и неће бити ни колонија ни резерват. Српски народ је чврсто уз предсједника, који ради оно због чега је и добио повјерење грађана“, нагласио је Ђокић.

Он је истакао да посебно осуђује санкције као антицивилизацијски чин и покушај да се преко притисака на чланове породице предсједника Српске дође до компромиса и промјене ставова на штету Републике Српске.

„Политике силе никада нису добро пролазиле код нашег народа који након оваквих потеза САД остаје још снажније окупљен око идеја заштите виталних националних интереса, јачања наших институција и даљег напретка и развоја Републике Српске“, рекао је предсједник Ђокић.

 

Scroll to top