info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Социјалистичка партија у Модричи обиљежила 30 година постојања

Општински одбор Социјалистичке партије Модрича прославио је 30 година успјешног политичког дјеловања и снажног доприноса развоју Републике Српске.

Предсједник ОО Социјалистичке партије Модрича Ристо Марић захвалио се свима који су допринијели да ова партија траје 30 година на политичкој сцени.

„Кроз све што смо прошли људска је обавеза да дамо значај и организујемо свечаност у Модричи. У протеклом периоду и кроз цијело вријеме, социјалисти су дали добар и снажан допринос када је у питању промоција социјалне правде, јединства и хуманизма. Као предсједник ОО СП Модрича могу да кажем да смо прошли много тога што други субјекти нису, а разлог је што смо ми прва политичка партија која је формирана још у току оних ратних збивања, као што је и општински одбор формиран 1993. године, од када до данас имамо турбуленције када су у питању сви нивои власти. Без обзира ко то чинио, чинили десни или лијеви, ми социјалисти смо ти који смо давали допринос и дајемо допринос, дух јединству, кроз социјалну правду и све што прати овај тренд“, рекао је Марић.

Он је додао да су социјалисти у Модричи испратили коалиционог партнера СНСД и остали дослиједни томе да чине скупштинску већину.

„Међутим, сплет околности је био такав да је наш коалициони партнер изгубио четири одборника и нисмо били у ситуацији да имамо скупштинску већину, али остали смо досљедни да не улазимо у власт са десно оријентисаним партијама“, рекао је Марић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић је рекао да је 2023. година у којој Социјалистичка партија обиљежава својих првих 30 година.

„То смо урадили на централном обиљежавању у Бањалуци, а након тога у свакој општини и граду у Републици Српској, на начин да на свечаним академијама говоримо о нашој партији, о оном шта је била у претходном периоду, о оном што је данас и о оном шта ће бити. Социјалистичка партија представља трајан политички фактор Републике Српске и БиХ. Својим политичким дјеловањем обиљежили смо период стварања и успоставе Републике, заштите њених виталних интереса и посебан допринос смо дали развоју кроз све фазе кроз које је Република Српска пролазила“, рекао је Ђокић.

Он додаје да је тај развој Српске подразумијевао развој демократских процеса, јачање институција Републике Српске, јачање економских процеса, економски развој, те социјалну сигурност за грађане, што је један од посебних партијских приоритета.

„И у наредним годинама бићемо посвећени политичком дјеловању који ће бити засновани на принципу борбе за социјалну правду, за државу са високим социјалним сигурностима, за економски раст и развој као важан економски приоритет, за јачање хуманистичких вриједности и односа, афирмацију солидарности на којој смо створили Републику Српску која траје и трајаће“, каже Ђокић.

Истиче да је сада фаза политичког дјеловања у којој социјалисти доста раде на побољшању сопствене партијске инфраструктуре и да у томе имају јако добре резултате.

„Имамо јако стабилан рад партије у свим општинама и градовима Републике Српске, са сталним растом чланства, побољшања рада мјесних организација, јачање кадровске структуре на начин да се укључују у партију све више нови кадрови. У великој мјери подмлађујемо организацију, јачамо у кадровском смислу са младим каровима и то се види на сваком мјесту“, додао је Ђокић.

Свечаности у Модричи присуствовали су најзаслужнији за стварање и опстанак Социјалистичке партије у Модричи којима су уручена и признања, затим потпредсједник Социјалистичке партиј Срђан Тодоровић, предсједник Регионалног одбора и Градског одбора Социјалистичке партије Дервента Славен Гојковић са сарадницима, делегација општинских одбора партије, представници СНСД-а, те начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

Scroll to top