info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

СП Зворник: Економски снажити Српску да свима буде боље

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је у Зворнику да је неопходно економски снажити Републику Српску како би свима било боље.

Ђокић је на предизборној трибини СП-НДП-СНП нагласио да Република Српска жели да прави нове кораке развоја са Србијом која је велики инвеститор у Српској путем бројних компанија које овђе послују, али и директне помоћи коју Републици Српској пружа Србија са предсједником Александром Вучићем на челу у дијелу изградње инфраструктурних објеката, те разним видовима друштвених дјелатности.

Он је навео да се присуством на трибини потпредсједника Социјалистичке партије Србије Душана Бајатовића симболизује чврста веза између Републике Српске и Србије.

„Наставићемо у наредном периоду да ту чврсту везу богатимо новим садржајима и да даље одржавамо дух једног народа као што јесмо кроз историју били па тако и данас“, рекао је Ђокић и додао да је Дрина за Републику Српску и Србију само ријека.

Бајатовић је изразио очекивања да ће на октобарским изборима побиједити оне политичке снаге које воде рачуна да све оно што припада по Дејтонском споразуму Републици Српској у оквиру БиХ да тако и буде.

„Мало је поремећен Дејтонски споразум, мало имамо полуименоване странце који су овде дошли, а немају утемељење у међународним правним актима на основу којих почива данашња дејтонска БиХ, али и Република Српска“, рекао је Бајатовић.

Према његовим ријечима, у Социјалистичкој партији Србије и у сестринској странци у Републици Српској сигурно се може наћи ослонац да се сачува Дејтонски споразум, да се унаприједе помало заборављени специјални односи који су међународно одобрени, да се врате сва дејтонска овлашћења Републици Српској, „а не да имамо посла са страним уставним судом који ради на штету Републике Српске“.

Бајатовић је нагласио да је потребно јединство политичких снага у Републици Српској управо на тим циљевима, а наредни треба да буду, уз помоћ Србије, циљеви економског развоја Републике Српске.

Истичући да је и Србија, такође, нападнута и притиснута, Бајатовић је навео да се успостављањем јединства политичких снага које схватају да Србија и Република Српска треба да успоставе политичко јединство, лакше политички брани нација и национални интереси.

„Зато су и нама у Србији предстојећи избори овђе у Републици Српској, али и у БиХ, веома важни и надам се да ће октобарски избори ријешити многе ствари и на нивоу Федерације БиХ и да ће та прича да се поштују Хрвати бити на бољи начин заштићена и промовисана, како би сви у БиХ, али и у цијелом региони његовали мир“, рекао је Бајатовић.

Кандидат Социјалистичке партије за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице седам Небојша Галић рекао је да је неопходно да се уједињени боримо за економску независност Републике Српске, да Српска буде економски и финансијски стабилна и да се та борба настави у новом сазиву Народне скупштине Републике Српске.

Он је додао да СП у Зворнику очекује посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске и истакао да ће се залагати за политику странке која је базирана на бољој социјалној и здравственој заштити, бољем положају радника, генерално за бољу Републику Српску.

Scroll to top