info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Српска да прогласи дан жалости

Социјалистичка партија апеловала је да надлежни органи Републике Српске прогласе дан жалости у Републици Српској поводом јучерашњих дешавања у Београду.

Јучерашње сцене и сузе невине малољетне дјеце, као и њихових родитеља нису оставили никога од нас равнодушним. Болно и мучно је било пратити извјештавања о догађају који је угасио велики број младих живота, дјевојчица и дјечака који су били будућност Србије.

Српска и Србија су увијек једно, у тузи и весељу и свака патња и бол нашег народа, гдје год се он налазио рефлектује се на наше сународнике широм свијета.

Данас смо уједињени у тузи, али и нади да се овако нешто више никада неће поновити ни у Србији, ни у свијету. Морамо као друштво пронаћи механизме превенције и спрјечавања вршњачког насиља, како би јучерашње сцене заувијек остале иза нас. Због бола који нас је задесио, као и због пријатељских, братских и људских осјећања и односа према нашем народу у Србији, апелујемо на Владу Републике Српске да прогласи дан жалости у Републици Српској.

Scroll to top