info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Српски народ не брани само Републику, већ и право да бира предсједника

Српски народ окупљањима на скуповима „Бранимо Српску“ жели да поручи да не брани само Републику Српску већ и право да бира свог предсједника, истакнуто је вечерас у Добоју.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да се на овим скуповима исписује нова страница историје Републике Српске са којих се поручује да се одлучно бране институције Републике Српске и предсједник, као једна од најважнијих.

„Сви наши предсједници од како постоји Република Српска грубо су нападани“, подсјетио је Ђокић, те напоменуо како се жели створити утисак да су Срби у рату склони злочинима, а у миру криминалу како би доказали да држава коју су створили не може опстати.

Он је истакао да сва дешавања у вези са судском процесом против предсједника Републике Српске Милорада Додика представљају наставак обрачуна са Републиком и да у том обрачуну постоје и сарадници у Српској којима, како је рекао, нису свети ни они који су животе уткали у темеље Српске.

Ђокић је нагласио да Додику није мјесто у том монтираном политичком процесу пред квазисудом и да га народ треба спријечити да уђе у тај суд.

„Додик је у улогу предсједника унио једну нову динамику, одлучујућу, да се након 30 година мора знати шта је шта и да се каже `попу поп, бобу боб`. Управо он то чини на најјаснији начин и зато то њима смета, зато страни намјесници желе себе да издигну изнад њега“, навео је Ђокић.

Он је додао да ће се Срби борити да докажу истину и правду, а то је суверена и аутономна Република Српска у БиХ све док то има смисла, у супротном бирамо свој пут.

Scroll to top