info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Тодоровић и министар екологије Нижегородске области о технологијама управљања отпадом

Директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске Срђан Тодоровић разговарао је у Нижњем Новгороду са министром екологије нижегородске области Денисом Борисовичем о политикама и технологијама управљања отпадом и могућностима њихове примјене у постојећим системима.

„Екологија је најважнија глобална тема и веома је значајно подијелити искуства и отворити нова поља сарадње“, рекао је Тодоровић.

Тодоровић је најавио да ће Фонд организовати посјету за представнике комуналних предузећа, регионалних депонија и субјеката који се баве прерадом отпада у Републици Српској.

Ова посјета је важна како би се виђело на који начин је ова област организована у Нижњем Новгороду, које се технологије користе и које су све могућности за коришћење таквих рјешења и технологија за коначно збрињавање отпада и у Републици Српској.

Састанак са министром екологије нижгородске области организован је на иницијативу директора Привредне коморе ове регије Ивана Разуваева који је током раније посјете Српској разговарао са министром енергетике и рударства Петром Ђокићем и директором Фонда Срђаном Тодоровићем.

Састанку су присуствовали стручни савјетник у Министарству енергетике и рударства Републике Српске Далибор Ђекић и директор Центра за балканска истраживања при Универзитету у Нижњем Новгороду, јереј Миладин Митровић.

Током посјете нижгородској области ректор Универзитета у Нижњем Новгороду Жана Викторовна уприличила је пријем за чланове делегације из Републике Српске.

Овим је дата прилика да одрже предавање студентима Факултета за међународне студије о политичком положају и уставној организацији Републике Српске, са освртом на тренутна дешавања у региону и свијету.

Scroll to top