info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

У Требињу обиљежен 9. мај – Дан побједе над фашизмом

Поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом данас су представници требињског СУБНОР-а, Градске управе и Социјалистичке партије положили цвијеће на Споменик палим борцима у борби против фашизма 1941-1945. у градском парку.

Предсједник требињског СУБНОР-а Рајко Ћапин је истакао да на данашњи дан треба да пошаљемо универзалну поруку мира.

Он је додао да треба да радимо на развијању и јачању система који ће још јаче вредновати, промовисати и афирмисати оно што је исконско и истинско.

„То су прије свега породица, традиција, међусобно уважавање, поштовање, толеранција и брадска љубав. Те карактеристике одавно нама припадају и иду са нама. Поштујући ово претходно наведено ми ћемо на тај начин најбоље стално бити у активности, да водимо борбу за једно праведније, хуманије и солидарношћу проткано друштво“, навео је Ћапин.

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић каже да је важно да се његује култура памћења, а овакви догађаји су и опомена да је потребно бити на опрезу, како се слични догађаји не би поновили.

Он је истакао да је важно да се млађе генерације упознају са непобитним историјским чињеницама, гдје огромну улогу треба да имају образовне установе, наводећи да ће се Град потрудити да се кроз историјски час и сличне догађаје млади упознају са историјским чињеницама и извуку поуке.

„Потребно је да се у то укључи и читава заједница и родитељи и све друге институције да се на прави начин комуницира и да заједнички креирамо амбијент гдје ћемо слати поруке мира и толеранције, јер једино на такав начин можемо утицати на развој цјелокупне друштвене заједнице“, рекао је Бошковић.

Scroll to top