info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Вукчевић: Једино рјешење изградња нових вртића

Изградња нових јавних вртића и контрола рада и услова у приватним вртићима су кораци који воде до рјешења, а субвенције представљају привремену мјеру која, као што смо видјели, не може испратити поскупљења у приватним вртићима, поручио је шеф одборничке групе Социјалистичке партије у Скупштини града Бањалука и извршни секретар СП Никола Вукчевић.

Он је нагласио да град Бањалука тренутно издваја милион и по марака годишње за субвенционисање боравка дјеце у приватним вртићима, што представља износ за који би могао бити изграђен нови вртић.

– Само изградња нових вртића рјешава проблем мањка мјеста, а самим тим се стаје у крај и неоправданим поскупљењима од стране појединих приватних вртића. За милион и по марака, колико град годишње издваја за субвенције, може се изградити и опремити један вртић и на тај начин систематски рјешавати велики проблем који већ деценијама имају родитељи у Бањалуци. Када су дјеца у питању, морамо мислити на стварна рјешења, а не популистичке потезе и вјерујем да у вези с тим сви можемо врло лако да се сложимо – каже Вукчевић.

Шеф одборничке групе Социјалистичке партије у градском парламенту је додао да је неопходно контролисати рад и услове приватних вртића, али не на досадашњи начин, гдје се вртићима најављује долазак инспекције.

– Чињеница је да су многи искористили овај проблем и да многи раде без адекватних услова, с васпитачима који по закону не би могли обављати тај посао и са много већим групама него што је то прописано важећим законом. Да бисмо имали реалну слику, неопходно је да инспекцијски органи ураде свој посао по закону и да имамо јасну слику о томе ко пружа квалитетне услуге, а ко користи ову ситуацију за лични профит – поручио је Вукчевић.

Scroll to top