info@socijalisti.ba

Јована Дучића, 25, 78000 Бања Лука

Вукчевић: Санкције су антидемократски и антидејтонски потез САД

Санкције Сједињених Америчких Држава за министра енергетике и рударства Републике Српске и предсједника СП Петра Ђокића представљају наставак покушаја да се притисцима на лидере мијењају ставови и интереси српског народа у Републици Српској, поручио је Извршни секретар Социјалистичке партије Никола Вукчевић, те нагласио да такви нецивилизовани и антидемократски потези никад неће дати жељене резултате када је у питању Република Српска и српски народ.

– Увођење санкција изабраним и легитиминим представницима Републике Српске, који заступају ставове српског народа у Републици Српској представља највећи удар и на Дејтон и на будућу сарадњу и дијалог у БиХ. Санкције министру и предсједнику Социјалистичке партије Петру Ђокићу представљају наставак политике силе и креирања проблема али и доказ да ће се такви деструктивни потези и даље вући, јер људима у америчкој амбасади очигледно још није јасно да је то узалудан посао. Разлози који су наведени за увођење санкција су бесмислени, као што је бесмислено и само санкционисање народних представника због тога што раде оно за шта су изабрани. Сједињене Америчке Државе су у стању да санкционишу и све грађане Српске појединачно, али то неће промијенити наше ставове ни о надлежностима, ни о имовини и заштити интереса Републике Српске – истакао је Вукчевић.

Он је додао да Социјалистичка партија остаје досљедна политикама заштите и јачања Републике Српске и инситуција Републике Српске, а притисцима и уцјенама једино се може постићи још чвршћа подршка свима који трпе притиске зобг тога што раде свој посао у интересу народа који их је изабрао, а не по диктату страних амбасада.

Scroll to top